הבחירה הטבעית- לגוף היכולות לרפא את עצמו, כל עוד ניתנים לו התנאים להם הוא זקוק

מאת: דינה קינן (N.D)

כמעט כל שבוע מעבירה לכם איזה שהוא מסר של בריאות. לעיתים להבין מנגנון של תסמיני בריאות ולעיתים על צמח או מזון … הפעם לכבוד החג חשבתי לשתף אתכם עם המקורות מהם אני שואבת ידע, כוח השראה וכיוון בגישה הטיפולית שלי בפרט ובחיי בכלל.

מאז ומתמיד הטבע הפליא והקסים אותי. מאז ומתמיד שאלתי שאלות איך החיות יודעות מה לאכול? מי אמר להם מה נכון ומה לא… איך האינסטינקטים שלהם עובדים בצורה כה מדויקת להפליא… איך גוף האדם יכול במצבים שונים לשרוד ולהבריא. איך אוכל יכול לרפא וצמחים להציל? הכל הפליא אותי ממש מילדות.

מאוד התרשמתי מגישות שונות אותן למדתי, הרפואות העתיקות הן השראה מאוד בסיסית בתובנות המקצועיות והאישיות שלי ומעל לכל, ההתבוננות במחזוריות הטבע, בהתנהגות חיות בטבע ובשבי, מחזוריות החיים הם נס שאני רואה בו את הבסיס להבנה של מצבי בריאות שונים והדרך הטבעית לטיפול בהם. הם הבסיס והשלד האיתן לדרך הטיפולית בה אני הולכת.

אני רוצה לשתף אתכם בכמה מהתובנות העיקריות אותן אני משלבת בקביעות בתהליכי ההבראה.

רוצה לשתף אתכם בגישה מאוד משמעותיות בחיי הפרטיים והמקצועיים

הגישה ההגייניסטית Orthopathy: גישה טיפולית שפותחה ע"י סילבסטר גראהם. בהמשך הצטרפו דר' ג'ון טילדן, דר' הרברט שלטון שהקים את תנועת ה- Natural Hygiene Movment.

 הגישה מורכבת מקבוצות של גישות וערכים שמקורם בתנועת הריפוי הטבעי שהתפתחה עוד במאה ה-19. עמדות הגישה מנוגדות לממצאי המחקר המודרני. לגישה עקרון מנחה- לגוף היכולות לרפא את עצמו, כל עוד ניתנים לו התנאים להם הוא זקוק לקיום תהליכי הבראה ושיקום(כל עוד לא נגרם נזק בלתי הפיך).  חלק מהעקרונות מאוד נוגדות את הראייה הקונוונציונלית. כמו למשל האמונה כי החיידקים אינם מחוללי מחלה, תרופות אינן מרפאות אלא גורמות לדיכוי של מנגנוני הבראה טבעיים של הגוף.  תהליכי הריפוי נתפסים  כדרך חיים ולא כטיפול חד-פעמי.

רוב הטיפולים היו מלווים בצומות מים  לזמנים משתנים בהתאם לאדם ולסתמיני הבריאות בהם יש לטפל. בנוסף התאמת שינויים תזונתיים, צמחונות, טבעונות וטבעונאות (אכילת מזון חי בלבד) , פעילות גופנית , חשיפה לשמש.

העקרונות המובילים בגישת הריפוי הטבעי:

  • חיידקים אינם מחוללי מחלות. תפקידם לפרק ולעכל רקמות פגועות. לכן חדירה ופגיעה של חיידקים מקורה ברקמה שהייתה פגועה לפני כן. כן ישנה חשיבות והתייחסות לרעלנים שהחיידקים מפרקים ומשחררים לגוף והפגיעה בגוף כתגובה לכך, אך לא התמקדות בחיידקים כגורמים הראשוניים למחלה.
  • אברי הגוף השונים : מערכת העיכול, מערכת הנשימה, הכבד, הכליות, העור, אברי החושים שלנו- הם חלק ממערך כלים עוצמתיים העוזרים בתהליך חיוני לשמירת הבריאות והוא פינוי הפסולת מהגוף. לגוף היכולת להפעיל מערכות אלו בצורה האופטימלית ביותר -אם רק נאפשר לו את התנאים לכך
  • טיפול באמצעות צום
  • כל מנגנוני הריפוי העצמי נמצאים בגוף מיום לידתנו ועד יום מותנו. מנגנונים אלו מגנים עלינו מפני פטוגנים חיצוניים ומאפשרת "תיקון" ושיקום לאחר פגיעה.
  • התיחסות למחלה כאל תהליך טבעי ותקין של הגוף. תהליך בו הגוף פועל בכדי "להתנקות" מפסולת ורעלנים הנוצרים מהפרת כללי חוקי הטבע ע"י החולה עצמו (אורח חיים קלוקל:תזונה לקויה, שינה לא טובה, ללא תנועה , סטרס) וע"י תנאים סביבתיים הפוגעים בבריאות האדם כגון זיהום סביבתי, איכות אויר ומים ירודים. 
  • תפקיד המרפא/הרופא ללמד את האדם לטפל בעצמו, לתת לו כלים לעזור לגוף לחזור לאיזון ע"י הדרכה באורחות חיים נכונים וטבעיים היוצרים סביבה אופטימלית להבראה ושמירה על בריאות

 

הטיפול שלי בגישה ההגייניסטית:  הטיפול בגישה זו דורש הקשבה והתבוננות באדם היושב מולי. מעבר לתלונה העיקרית, יש תמיד סיפור מסביב.  חשוב לי להכיר את האדם מעבר לתסמיני החולי או הבעיה בגללה בא.  חשוב לי לדעת אם יש אושר בחייו, האם ינה תחושת סיפוק מהעבודה, מהמשפחה.  ממתי החולי בחייו ומה לדעתו היה ה"טריגר" שהביא להתפרצות.  שאלות רבות מוקדשות להסטוריה הבריאותית בכלל ובפרט למבנה אורח החיים : איכות השינה, פעילות גופנית איזו,כמה ומתי, איכות המזון, זמני האכילה וכמויות המזון.  ישנה התייחסות רבה במקרים שהאדם נוטל תרופות רבות והבנה שכל תרופה משבשת מנגנון אחר בגוף ולכן יש לתת על כך את הדעת בבניית תהליך ההבראה.

תזונה נכונה לפי Natural Hygiene Movment : היום לאחר לימודים רבים וכאלו שאני עדיין למדה וחוקרת ונסיון רב שנים עם לקוחות שונים, אני מרשה לעצמי לעשות התאמות ושינויים לאו דווקא ע"פ השיטה.  אך העקרונות מלווים אותי בבחירת המזונות המתאימים לבעיה.

  • צמחונות/טבעונות אני ממליצה הרבה פעמים אם לתקופה ואם לחיים. אך גם לעיתים חשוב לי לשלב בהתאם לאדם בשר דג,עוף או בקר. אינני אדם קיצוני וכ גם הגישה הטיפולית שלי.
  • מזון נא או מבושל קלות כגון אידוי ומרקים – מאפשרים תהליכי הבראה פעילים להתעורר ולהאיץ. מזון שקל לעיכול מאפשר לגוף להתפנות לתהליכים נוספים בגוף. מזון קשה לעיכול כמו בשר וקטניות עלול לעיתים להאט תהליכי הבראה.  ההתאמה נעשית בהתאם לאדם.
  • שעות אכילה: בוקר עד השעה 11:00, צהריים עד השעה 14:00, ערב לא יאוחר מהשעה 19:00. ללא ארוחות לילה.
  • שינה איכותית 7-8 שעות יומיות . אם ניתן אז גם מנוחת צהריים קלה
  • חשיפה מבוקרת לשמש ללא מקדמי הגנה
  • פעילות גופנית קבועה ומתונה שאיננה פוגעת ומתישה יתר על המידה
  • ניהול מתחים, תרגול הרפיה

 

מאחלת לכם מעמקי הלב איחולי שנה אזרחית בריאה ומחוזקת מקודמתה. שנה של התחדשות תאים ובחיות נבונות המקדמות בריאות.  

 

משקה של אהבה לגוף שלך

כוס חלב שקדים (או כל סוג אחר שאוהבים אבל לא חלב של חיות)

1 כף קקאו נא

קורט קינמון

קורט הל

קורט פלפל שחור טחון דק

2טפ' תמצית וניל אמיתית

כפית סוכר קוקוס

השאירו פרטים ונחזור אליכם:

הצטרפו אלינו

ותהיו הראשונים להתעדכן בכל מה שחדש באינהיל

דילוג לתוכן